Ang artikel om varghybrid

Angående detta med Gråvarg. För det 1a så är det enligt Embark bara Gråvarg de skriver då det måste vara därifrån det kommer vilket är helt fel. De har nämligen enbart gråvarg att gå på i deras databas men det bästa vore att skriva bara Varg.

Tråkigt att uppfödare i Sverige själva nämner den här rasen som varghybrid. En varghybryd är en direktparning mellan varg och hund upp till 4e generation (F4), ingenting annat. Det har alltså inget att göra med rasen American Wolfdogs som är godkända I Sverige från 5e generation (F5). Läs mer i artikeln > Jakt & Jägare

EU. American Wolfdog är av Amerikanskt ursprung och därmed inte med i Svenska Kennelklubben men godkända i Sverige genom Jordbruksverket med siffran 324. Det är lag på att registrera sig som ägare i Jordbruksverket med sin hunds ID märkning och namn. Detta är bla för att man ska kunna hitta ägaren om hunden springer bort. Läs vidare på > Jordbruksverkets hemsida.


I AWD är det Amerikansk Timberwolf el. McKenzie varg el. Artist varg. Det finns alltså inte i Embark därav ska de inte skriva annat än varg. Awd är blandad med Alaskan Malamute, Seberian Husky o Schäfer.
Den enda och 2a WD som har gråvarg men som heter Europeisk varg är Sarloos wolfhound o kommer från Nederländerna, mannen som avlade den med Schäfer heter > Leendert Sarloos.
Den 3e rasen av WD är > Tjeckoslovakien Vlak som är en blandning mellan Karpatisk varg o Schäfer. Dessa två wolfdograser blev godkända i Svenska Kennelklubben när de båda länderna blev EU medlemmar.

Jordbruksverkets lista på raser och deras regnummer.


Läs även > Vad är en Varghybrid
Då hoppas vi att ni har fått lite mer på näsan.
Admin/🐺


Artikel i NA – Närkes Allahanda

Det är formuleringen kring personens egna annonser på Blocket till försäljning som blivit anledningen till detta.

Så här står det i artikeln

Kvinnan åtalas för att ha försökt sälja hundar med inslag av varg
– ett försäljningsargument som är olagligt oavsett om det stämmer eller ej.

Vi har inte gjort någon utredning om hundarna innehåller varg eller inte. Det är någonting annat, säger Linda Schön.

Detta har gått till Riksenheten för miljö och arbetsmiljöbrott för Artskyddsbrott.


Ett svar till “Ang artikel om varghybrid”

Kommentarer är stängda.