Koppelträning

Halsband och koppel kan vara läskigt i början för alla hundar, speciellt varghundar. Vi kommer att försöka dela med oss av vad som framgångsrikt har fungerat. Direkt när du får din valp hem sätter du ett litet halsband på den och behåll halsbandet på. 

Under denna tid sätter du på ett litet koppel under dagen, bara några minuter åt gången och låt valpen gå runt i huset. När de är bekväma med detta kan du gå runt med dem i huset med kopplet. Ge dem alltid positiv förstärkning och verbalt beröm. Det finns inget som är för mycket beröm och det gäller under hela livet.

Du kommer att gå igenom en väntetid med att få tassar på marken utanför hemmet på grund av att din valp inte är fullt vaccinerad än o inte ska träffa andra hundar.

När de väl är vaccinerade borde det vara bra att gå ut i kopplet för nu litar de på processen och de litar på dig. Börja med små promenader när deras små ben utvecklas. Du kan ta några små promenader om dagen, högst i 10 minuter och börja vänja dem vid naturen och alla ljud, människor, bilar etc som hör till detta.
Vi tycker att dagliga promenader är en av de mest lugna sakerna i livet, de är bra för dig och din hund.

Glöm inte sniffies, detta stimulerar deras sinnen och kom ihåg att detta är deras promenad som du får njuta av med dem.

Börja sedan kalla på fin valp med sitt namn och när den tittar på dig kan du kalla igen med glad röst. När den kommer till dig ger du förstås beröm. Valpen ska tycka det är roligt att komma just till dig.

Trevlig promenad 🐾🐾