Om oss

De sista åren har det fullkomligt sprutat ut olika uppfödare och importer från utlandet, det kan man ju tycka är bra att det kommer in nytt blod i våra Svenska AWD.

Det som har hänt är att en del som tagit in AWD från utlandet, de som inte har varit nöjda utan sålt de vidare till mindre nogräknade människor, som sedan har avlat vidare på dem och inte brytt sig om var de hamnar och heller inte lämnat stamtavlor. Dessa mestadels unga hundar o även valpar har setts annonseras ut för höga priser under en period på Blocket. Vi vill undvika att det sker så vi står till tjänst med hjälp och tips mm via mejl eller telefon.

Därför tycker vi det är viktigt att vilja registrera sina hundar & Valpkullar samt att kunna få en verklig stamtavla så långt tillbaka som minst 5 led från de efterforskningar vi gör då man lämnat de uppgifter man har vetskap om. Det här kan i långa loppet förhindra den inavel som pågår med den här fina rasen.
Vi hoppas på det och ett nära framtida samarbete med några utländska länder som kan föra in nytt blod i de Svenska hundarna.

Detta är självklart frivilligt, men vi hoppas kunna få lite samarbete från de uppfödare och Wolfdog ägare som finns i Sverige


Föreningens QR kod till hemsidan