Om Mat och Pälsvård

Vill vill gärna få feedback på den här sidan om råd och tips så kontakta oss så lägger vi upp här på sidan.

Mat

En American Wolfdog kan vara kräsna när det gäller mat. Oavsett om du ger din AWD torrfoder, så skall den ha färskfoder, gärna slaktrester, Råa ben (aldrig kokta ben). Du kan ge AWD rå kyckling. Det gör ingenting om kycklingen har fjädrarna kvar eller om du har tillgång till älg så är det bara bra om håren är kvar på huvudet eller skankarna då pälsen kapslar in benen i tarmarna på hunden och gör det lättare för din Wolfdog att smälta benen. Något som bör tilläggas är att en American Wolfdog har en liten annorlunda magsyra och har därför lättare att smälta rått kött och råa ben.
De flesta seriösa uppfödare ger också sina AWD färskfoder (råttkött) slaktrester och råa ben och torrfoder, som den kan ha fri tillgång till.

Pälsvård

En American Wolfdog kan vara både långhårig eller korthårig.
Den fäller ofta bara en gång per år och det är tidig vår. På våren bör du borsta din AWD grundligt och hjälpa den att bli av med vinterpälsen. Om du borstar din AWD grundligt på våren innebär inte att du inte skall borsta och sköta pälsen annars också.
Om du har din AWD mycket ute i hundgård, då skall du undvika att bada den på vintern då det är risk att fettet i pälsen försvinner och den fryser.
Bor din American Wolfdog däremot inne med dig i huset så kan du bada den oftare med ett bra yojoba schampo.

Inkomna Tips & Råd

Mejla till oss så lägger
vi upp det här.

Tips

Råd

Frågor

Hur du gör

Lägg till mer information om hur DU gör.

Erfarenheter