Valpar

Tyvärr finns det många valpar och omplaceringar som figurerar på Blocket som vi inte har med i föreningen. Många vet heller inte om härkomst och har inte fått varesig stamtavla och köpekontrakt på hundar de köpt av uppfödaren. Några har kommit till Hundstallet Tyvärr och några har vi lyckats omplacera.

Vi har samarbete med Hundstallet men kan tyvärr inte ha full koll på alla. Till er som köpt eller fått en Wolfdog vill vi meddela att vi står till tjänst med att hjälpa till med att hitta stamträd och eventuellt uppfödaren till er hund. Hör gärna av er till oss om ni behöver någon hjälp med det ni undrar över vad det än gäller.

Föreningen är till för ALLA Woldogs och ägare. /Styrelsen


Valpkull

Valpar födda den 28 juni 2021

Kullen blir registrerad i föreningen som sina föräldrar. De kommer med föreningens stamtavla och köpekontrakt och är veterinärbesiktade, vaccinerade och avmaskade. Kullen är dolda fel försäkrad.

Föräldrar är Arnstorpsgårdens Carmah och Sjömos Lobo. Båda är Embarkade, fria från 170 sjukdomar samt DM fria.

Carmah och Lobo

Kontakta oss via e-mejl eller på telefon för intresse. Valparna behöver trygga hem helst med hundvana.

Här följer lite bilder på kullen med 6 pojkar och 5 flickor.

28 juni 2021
30 juni 2021

Födda Real American Wolfdog valpar.
Lobo och Carmah är två American Wolfdog.(Low Content) Även kallad Companiondog.
De här hundarna är närmare sitt ursprung o sundare än andra hundraser.
Dessa två är inte släkt med varandra, Carmah kommer från rena Kanadensiska Linjer och Lobo från gamla Svenska linjer. Bägge hundarna är Embarkade, hälsotestade och fria från 170 ärftliga sjukdomar. Självklart har de godkänd F siffra. Både Lobo och Carmah är två lugna och stabila hundar med ett fantastiskt psyke. AWD är först och främst en sällskap och familjehund, men har naturligtvis också flera andra kvaliteter såsom ett fantastiskt luktsinne, lättlärda om det är så att du är intresserad av att träna något med dem. Passar utmärkt om man vill träna olika sök aktiviteter till exempel missing people mm.

När du hämtar din valp vid 8 veckors ålder kommer den att vara veterenärbesiktad med friskintyg, chippad, vaccinerad och dolda fel försäkrad samt avmaskade 3 gånger. Du kommer att få en stamtavla samt ett registreringsbevis på din valp som är utskriven av föreningen
http://www.awdsverige.se där både valparna och föräldrarna är är registrerade.
Valparna föddes den 28 juni.
För mer information kan du gå in på vår hemsida http://www.americanwolfdog.se
Handpenning är 3000 kronor o återfås inte vid ånger.
Du som känner att du skulle kunna ge någon av Lobo och Carmahs valpar ett bra hem är välkommen att ringa eller kontakta oss via e-post.
Kersti & Kim
Arnstorpsgårdens AWD
Tlf; 0727 220150


Två av de 8 hanarna i den första kullen i föreningen.

Meningen är att vi ska lägga upp de valpkullar som kommit och som är registrerade föreningen.

Hund & Valpkullsregistreringar skickas till de som registrerat dem. Stamtavlor samt köpekontrakt finns att få för de som önskar. De mejlas till de registrerade medlemmarna. > Kontakta oss

Köpekontraktet är väl utformat för säljaren och köparens säkerhet. Mejla till> kansli@awdsverige.se

/Admin

Valpkullsregistrering. Skriv ut formuläret och mejla till info@awdsverige.se

Önskas stamtavla på sin hund eller valpkull måste hunden vara registrerad I föreningen. Utskrivna Stamtavlor kostar 50 kronor. Kontakta oss via e-post hur ni ska gå tillväga.

När du/ni hämtar er valp ska den vara veterinärbesiktigad, vaccinerad med sin första spruta mot valpsjuka, Hepatit & noskvalster samt avmaskad 2 gånger mot bandmask. Banmint är den skonsammare av avmaskningsmedlen på valpar. Milbymax Valp är ett annat alternativ. Ni ska få med er dessa papper ifyllda av veterinär från säljaren.

Den andra vaccinationen ska ni ge valpen 4 veckor efter den första, brukligt vid 12 v ålder. Därefter ska hunden få sitt 1års vaccin. Veterinären stämplar samt fyller i när nästa vaccination ska ges. Detta beroende på vaccin, vartannat eller vart tredje år.

Valpen ska heller inte gå långpromenader i koppel och inte gå i trappor förrän den är 4 månader gammal. Låt valpen vara lös så mycket det går. Det går bra att koppelträna korta stunder dock högst 5 minuter i taget.

Detta beror på att muskulaturen runt höftkulorna inte har stabiliserat sig utan måste tränas upp på ett naturligt rörelsesätt så de inte ”hoppar” ur led.

Försäkra din valp i de försäkringsbolag som tar emot AWD. Dessa är få, men Moderna och Sveland är de bästa för AWD.


Här några bilder på den första valpkullen i föreningen. 8 små mellan Dalavargens Diana och Arnstorps Canoyh. Regnr; AWDS-vk0001/Styrelsen